Dům jsme koupili typizovaný, stěhovali se za pět 12 aneb za tři dny porod (jak ráda dávám k dobru), tedy přemítat nad takovými detaily jako vypínače na světla, opravdu nebyl prostor a vlastně mě to ani nenapadlo.
Zato s posledními zavěšenými zrenovovanými kousky nábytku v jídelně, jsem na ty ošklivé plastové vypínače koukala stále a čím dál více mě rozčilovaly. Byly tam jak pěst na oko a vysloveně dehonestovaly znovu oživené zrenovované kousky nábytku. Co s tím? Jeden takový vypínač ve starobylém retro stylu stojí i k tisícovce, nechceme platit nesmyslné peníze, my chceme ušetřit, takže asi nic.
Nápad přišel i tu náhle jednou, když jsem se snažila hezky vyfotit zavěšenou skříňku a nešlo to, poněvadž v těsné blízkosti jeden z vypínačů je. Prostě jsem popadla podtácek z Pepca, který ležel na stole pod hrnkem kávy, doběhla pro oboustrannou pásku a bylo. Mno a teď už je máme všude. Šikovný muž přepůlí, tedy vše bezvadně vypadá a funguje i na půlených vypínačích. Velka paráda, jak se říká hodně muziky za málo peněz. Myslím, že krásně ozdobí domácnosti ala staromilecký styl, chalupářský styl, retro styl, vintage anebo provence alias tu kterou zdobí provensálsky nábytek.

Celá proměna vyšla v našem domě na 225 Kč.

Sumarizace, co je k realizaci nápadu potřeba:

  • Balení podtácků Pepco (obsahuje 4ks) za 49 Kč
  • Oboustranná lepicí páska
  • Pilka (co nejjemnější)
  • Brusný papír